Category: Ekonomi

7 gabime që ju pengojnë të bëheni i pasur

Të bëhesh i pasur nis së pari nga mentaliteti juaj. Përpara se ju të adoptoni plotësisht një gjendje mendore

Read More...

Nga vitit 2018, ndalohen importet e makinave me të vjetra se 10 vjet: Ligji i ri me norma të reja (Video)

Më 27 qershor ka hyrë në fuqi ligji i ri për automjete, i cili parasheh rregulla të reja të

Read More...

Kompanitë kosovare thonë se s’po gjejnë punëtorë në Kosovë

Në Kosovë pothuajse për çdo vit, kompanitë private, konkretisht ato në sektorin e bujqësisë, ndërtimtarisë dhe lokalet shërbyese, përballen

Read More...

Dembelizmi, “sëmundja” e Mesdheut, një në tre të rinj, pa shkollë e pa punë

Komisioni Europian ka publikuar raportin e plotë vjetor për tregun e punës në Bashkimin Europian për 2017. Shqetësimi më

Read More...

Krijimi i tregut të përbashkët, si t’i iket modelit të një “Jugosllavie” të re

Krijimi i një tregu të përbashkët në Ballkanin Perëndimor duhet të mirëpritet, kanë thënë përfaqësues të komunitetit të biznesit.

Read More...

Kështu duhet të aplikoni për rimbursim të kuponëve fiskale, maksimumi i fitimit 100 euro

Ndryshimi i formues së aplikimit dhe mënyrës për kuponë fiskalë ka bërë që të hutohen edhe qytetarët të cilës

Read More...

Mustafa: Dëmet që Serbia ia ka shkaktuar Kosovës, tejkalojnë shumën e 20 miliardë dollarëve (Video)

Profesori i ekonomisë, Muhamet Mustafa, tregon diskutimet që janë bërë në rrafshin ekonomik në bisedimet teknike të Vjenës –

Read More...

Hadergjonaj: Prapë ‘lufta’ politike po ngulfat ekonominë

Deputetja e Kuvendit të Kosovës nga radhët e Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), e cila në legjislaturën e fundit

Read More...

KE zbardh projektin, ja çfarë përmban Zona Ekonomike e Ballkanit

Komisioni Europian ka bërë për herë të parë publike se cfarë përmban konkretisht projekti i Zonës Ekonomike të Ballkanit.

Read More...

Papunësia e grave në Kosovë, më e larta në rajon

Shefi i Misionit të OSBE-së në Kosovë, ambasadori Jan Braathu, tha se shkalla e papunësisë së grave në Kosovë

Read More...

Mobile Sliding Menu